• polupansion
• mediteranska kuhinja
• većina hrane iz vlastite proizvodnje
• otvorena terasa za goste
• vlastita plaža sa privezom za čamce
• piknik prostor u masliniku
• mogućnost sudjelovanja u berbi grožđa i maslina
• degustacija maslinovog ulja

Dobrodošli!
 
     
 
 
     
 

Aktivni odmor


Kako bi vaš boravak u našem kraju učinili što sadržajnijim, kao gost naše kuće možete se odlučiti za dolje navedene oblike aktivnog odmora. Aktivno doživite otok Korčulu za čije su se ljepote otimali još stari Grci i Rimljani.

Biciklizam

Biciklizam je najraširenija sportska aktivnost današnjice. Ukoliko posjedujete vlastiti ili želite iznajmiti bicikl pomoći ćemo vam da najbolje iskoristite svoj boravak kod nas uživajući u svim ljepotama koje se biciklistima pružaju na otoku Korčuli.

Blato svojim posjetiteljima nudi šest biciklističkih staza, od kojih sve počinju i završavaju u Blatu.

Biciklističke staze:
1. Zlatno doba
2. Ekvator
3. Izvor života
4. Staza maslina
5. Toscana
6. Belvedere

 

 

Pješačke staze

Pješačenje u prirodi je aktivnost za sve uzraste. Pred vama stoje brojne mogućnosti; od laganih šetnji uz more do svladavanja teško prohodnih brdskih staza.

Blato svojim posjetiteljima nudi šest pješačkih staza u svojoj slikovitoj okolici.

Pješačke staze:
1. Lungo Mare
2. Belvedere
3. Tragom povijesti
4. Sudbinska luka
5. Korčula na dlanu
6. Putem Blaženice Marije Petković

 

 

Razgledavanje povijesnog mjesta Blata

Blato je svojom skladnom urbanističkom cjelinom zadivilo mnoge putopisce još u XVIII. st. Središtem mjesta proteže se prekrasan drvored lipa, dug više od 1 km, pa je poseban doživljaj proći njime u lipnju, kada cvatu lipe. Blato je grad bogate kulturne i povijesne baštine vrijedne upoznavanja i razgledavanja.

više: Blato

 

 


Etnografska zbirka "Barilo"

Etno kuća Barilo i etno zbirka smješteni su u samom centru Blata i po mnogoćemu jedinstveni je objekat otoka Korčule i Blata.Ovu kuću i zbirku čini velik broj uporabnih predmeta običnog čovjeka otoka i mjesta a posebno naglašavamo zbirku ručnih radova.

Etno kuća nudi posjetiteljima poseban i nezaboravan ugođaj otočnog ambijenta,a tradicionalno gostoljubivi domaćini nastojat će vam, uz degustaciju domaćih proizvoda,prema starim receptima, prikazati život naših predaka.

više: Barilo

 

Ronilački centar N’S SUB

Ronilački centar Neno’s Scuba Diving Club (N’S SUB), nalazi se na jugozapadnoj obali otoka Korčule u maloj uvali zvanoj Gršćica, nekada malenog ribarsko – težačkog naselja koju turisti od milja danas zovu i “Dream Bay”. Do uvale se podjednako lako dolazi iz pravca Vela Luka - Blato kao i iz pravca grada Korčule.
Ronilački centar N’S SUB orijentiran je obiteljskom ronilačkom turizmu, znači ronjenje za svakoga, za djecu, za roditelje, ali i za iskusne ronioce, organizira sve vrste ronilačkih aktivnosti i tečajeva gdje ni neronioci nisu zapostavljeni.
Poludnevni program “Otkrij ronjenje” namjenjen je svim uzrastima, naročito pogoduje priblizavanju djece moru i ronilačkom sportu. Slijede “pravi” višednevni ronilački tečajevi gdje polaznik kroz zabavu usvaja tehnike i znanja neophodne za udobno i sigurno rekreativno ronjenje, te cijeli niz naprednih tečajeva uz izdavanje internacionalne PADI ronilačke Diplome.
Posebna atrakcija su velicanstvene podvodne spilje među najljepšima na Jadranu, podvodni grebeni i zidovi pogodni kako za početnike tako i za eksperte. Začinjeno bistrim morem, suncem, domaćom “spizom” i vinom čine okvir za nezaboravan godisnji odmor.
Ronilacki izleti su svakodnevni (moguć Nitrox i Trimix), mogu im se priključiti i neronioci (ako ima mjesta na brodu), organizira se Snorkeling izlet, te izleti kajacima i kanuima.
Klubska brodica moze ponijeti do 12 ronioca na dva ronjenja, opremljena je kompletom standardne prve pomoći sa kisikom, tendom protiv pretjeranog izlaganja suncu, obaveznim frižiderom

Najam brodova

 

Obalu otoka Korčule i okolni otočni arhipelag sa više od 50 otočića, najbolje je istražiti brodom. Razne vrste brodova moguće je iznajmiti u putničkoj agenciji Mediterano, smještenoj u centru Vele Luke.

više: Najam brodova 

 


 
 
     
 
© Apartmani Bačić 2007 - 2019